Rangkaian Penternak

Kepada semua para pengusaha sektor agro, anda boleh masukkan butir-butir perniagaan anda di sini yang mengandungi:-

Nama syarikat:

Nama pemilik:

Alamat:

No. H/P:

Website/ Blog:

Emel:

Produk Perniagaan:

140 thoughts on “Rangkaian Penternak

  1. Salam..saya ingin memulakan penternakan ayam kampung di Batu Pahat diatas tanah seluas 3 setengah ekar.Berapakah angaran modal untuk saya membina reban, pagar, peralatan, makanan dan ubat.
    T.kasih

    • terpulang kpd anda…guna bahan second hand atau terbuang mungkin modal lebih murah
      ambil lebihan makanan dari restoran,modal makanan boleh jd RM 0 je…

      kalau kaya sket..beli la dedak komersil..buat reban cantik2…

      • salam saya dari sarikei Sarawak,kat sini susah betul nak cari pembeli ayam kampug itik serati .boleh saudara suggest kat mana nak cari pembeli

  2. salam. saya nak mulakan penternakan ayam api-api@mutiara@emas di Kuching Sarawak. Kat ner nak beli baka/induk ayam nei di kawasan Kuching Sarawak

  3. DIRSHAM ENTERPRISE
    ABD KADIR BIN SHAMSUDIN
    KAMPUNG RANTAU, 71200 SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN
    019-3244469
    dirsham08@gmail.com
    Penternakan Ayam Sabung, Ayam Kampung, Ayam Kampung Kacuk, Ayam Mutiara dan Itik Serati.

  4. salam….
    saya nak tanya beberapa soalan:
    1.ayam kampung organik hanya makan makanan semulajadi kan…so anak ayam ni akan makan makanan apa selepas menetas?
    2.dimana kah hendak dipasarkan ayam kampung organik kalau area perlis.
    3.ada tak apa2 bantuan untuk perternakan ayam ini?
    4.dimana perlu saya rujuk untuk mendapatkan maklumat tentang perternakan ayam ini?

      • Salamualaikum brother.. Saya dari johor bahru. Nak cari anak ayam daging (broiler). Untuk ternakan kecil kecilan. Untuk permulaan bawah 50ekor. Ada cadangan x kat mana boleh saya amik?

        Terima kasih :)

  5. Nama:ALIF

    Alamat: Bk 27 Kampung Pulau Tambun,26600 Pekan,Pahang.

    No. H/P:019-9012117

    Emel:mnooralif_alif@yahoo.com

    Produk Perniagaan:ayam kampung.

  6. Nama syarikat: equal green

    Nama pemilik: abdul latiff dan khairol ezedy

    Alamat: kuala lumpur

    No. H/P:017-377 4917

    Emel:kexedy@gmail.com

    Produk Perniagaan: ayam kampung for sale. RM 7 per kilo

  7. NAMA: MOHD EDRUS BIN ZAINUDDINH
    ALAMAT: LOT137, BT 6, PANTAI
    JLN KUALA KLAWAANG,(BERHADAPAN JABATAN HAIWAN NS),N. SEMBILAN.
    NO. HP:0196131011
    PRODUK: MEMBEKAL AYAM KAMPUNG ORI, ANAK AYAM KAMPUNG, ANAK ITIK NILA, ITIK TELUR, AYAM BELANDA, ANAK ANGSA, ANAK ARNAB..

  8. Nama syarikat:MAIRTINIEY BIRD FARM

    Nama pemilik: MAIRTINIEY BERT

    Alamat:LOT 659, KG KELIYU SERDANG, 23000 DUNGUN,TERENGGANU

    No. H/P:019-9069686 BERT PLAKAT

    Website/ FACEBOOK-/www.facebook.com/reqs.php?fcode=17dde20ff&f=100000653051145#!/profile.php?id=100000015553949

    Emel:mohd_nor_adib@yahoo.co.uk

    Produk Perniagaan:ASSALAMUALAIKUM.. I’M A BREEDER OF AMERICAN BUDGERIGAR,HOLAND BUDGERIGAR, ENGLISH BUDGERIGAR, LOVEBIRD AND COCKATIEL….

    • salam,

      kalo ada baby cockatiel(umur dlm 20 hari)bleh contact saya:012-6858391,klu x angkat sila sms..sbb memang nak beli sesangat

  9. Mohd Ridzuan B. Sidek
    Belakang Kubur Bukit Tok Beng
    Seberang Takir
    21300 Kuala Terengganu.

    013 9693073
    email: liloc_rp@yahoo.com

    Saya menternak Ayam Belanda / Angsa…* ada stok untuk dijual skrg..

    • terkini: 13/10/10;angsa kelabu sepasang unutk dijual..RM 150 jer..sihat/gemuk tp dtg rmh..xde penghantaran…stok ayam belanda dewasa hbis..stok anak ayam belanda n angsa sebulan lagi bru ada..

      • terkini 16.9.10….stok angsa dewesa seperti di atas telah dijual..buat masa sekarang xde lagi stok angsa dewasa..3minggu lagi,ada stok anak angsa n ayam belanda..

        please take this note:-

        Urusan jualbeli di sini..tiada penghantaran buat masa sekarang..

      • baka ayam belanda yg ada terdiri drpd pelbagai variasi:-

        Sweet Grass, Regal Red , Red Palm, Jersey Buff ,Royal Palm, Black Wing Bronze ,Standard Bronze, White Holand, Black Spanish, Naragansett..skrg sdg biakkan baka dulu..stok yg bru ni dh hbis dijual..

      • saper yg mau tgok gambar ayam saya sendiri dr variasi tersebut,bg email@facebook,6t saya “tag”kan..

      • saya nak beli anak ayam belanda/turki/puri
        ada stock x?
        nk beli dalam 10 ekor je
        saya duduk kat marang..

  10. Nama syarikat: A&A MAXPRO ENTERPRISE

    Nama pemilik:MOHD AKMAL BIN ARIFFIN DAN FATHIL KAMIL B. MT. AKHIR

    Alamat: KG BATU LAPAN, 08200 SIK, KEDAH DARUL AMAN

    No. H/P: 013-9667664 /0195253190/ 0124529335

    Website/ Blog:

    Emel:anamaxpro@gmail.com

    Produk Perniagaan: AYAM KAMPUNG HIDUP
    AYAM KAMPUNG SIAP PROSES
    BENIH AYAM KAMPUNG

  11. sesiapa nak ayam piru di area selatan, saya sedia menerima tempahan. area, batu pahat johor. 0136487485. ayam dari selangor. saya akan adakan ayam setelah mendapat order dan deposit.. perbincangan dialu-alukan..thanx SHAWN..promote2 brg.hehehe

  12. Nama syarikat: NC WAJA Enterprise

    Nama pemilik: Mohd Amir

    Alamat: Kg Melayu Subang, Subang Jaya

    No. H/P:017- 685 6858

    Emel: nc_wajabiz@yahoo.com

    Produk Perniagaan:
    -Menternak ayam kampung kacukan ayam pedaging warna.

    -Menjual anak ayam kampung pada harga RM2.40 seekor.

    -Menjual makanan ayam kampung(dedak komersial) RM90.00 /50kg

    -Menjual ayam kampung secara terus dari ladang, harga SEEKOR SIAP bersih 1.1kg-1.3kg RM10.50 (negotiable)

    Ladang ayam di kampung melayu subang.

    Untuk sebarang pertanyaan sila hubungi saya
    Amir: 017-685 6858
    Ijam: 016-234 6468

  13. Nama syarikat: AHDIN PENGELOLA UNGGAS

    Nama pemilik: AKU AHDIN

    Alamat: NO 27, KG. GELAM TO’ UBAN,
    17050 PASIR MAS, KELANTAN.

    No. H/P: 0199359673

    Website/ Blog:

    Emel: ahdin129@yahoo.com

    Produk Perniagaan: MEMBEKAL ANAK&TELUR AYAM API@MUTIARA,BELANDA,ANGSA&ITIK MUSCOVY,MENJUAL INKUBATOR PENETASAN TELUR&MEMBEKAL PERALATAN INKUBATOR,MEMBEKAL PRODUK EM THAILAND IAITU “EFFECTIVE MICROORGANISMS” UNTUK DI GUNA DALAM SEKTOR PERTANIAN,MEMBEKAL BENIH IKAN TILAPIA&SEPAT SIAM,MENJUAL MESIN CHOOPER RUMPUT,MEMBEKAL BENIH RUMPUT NAPIER,MENJUAL TRAILER TARIK BERODA DUA YANG BOLEH DI GUNA SEBAGAI PENGANGKUTAN UNTUK MENGISI RUMPUT,BAJA,BATANG PISANG,MAKANAN TERNAKAN DLL YANG BOLEH DITARIK HANYA DENGAN DISANGKUT PADA SEMUA JENIS MOTOR…PEMBEKALAN DI ATAS PERMINTAAN

  14. menjual ayam kampung pada harga yang amat berpatutan…kepada yang ingin membeli ayam kampung sila hubungi saya (azizul 0177177780).lokasi batu pahat johor

  15. salam.ada sesiapa yang boleh bekalkan baka/anak ayam mutiara@api-api di area Pahang. Saya nak ternak ayam mutiara ni klu dapat ayam mutiara pelbagai jenis lagi ok.saya di temerloh pahang.klu ada tolong email saya Nizam0819@yahoo.com

  16. saya bertanya kepada member kat sini.. Saya dari miri sarawak..saya minat sgt nak ternak burung budgie,lovebird.janji species parrot. Soalan saya.mcm mana saya nak import induk yg sedia utk dibiakkan? Kat sarawak ni belum ada breeder.sangat susah nak dapatkan induk nya.

  17. saya bertanya kepada member kat sini.. Saya dari miri sarawak..saya minat sgt nak ternak burung budgie,lovebird.janji species parrot. Soalan saya.mcm mana saya nak import induk yg sedia utk dibiakkan? Kat sarawak ni belum ada breeder.sangat susah nak dapatkan induk nya. Saya minta tolong member sini utk berikan pandangan

    • Bro Richard..saya Breeder Cockateil dan Budgie di Kuching, baru mula menjualkan nya ke pasaran Kuching sahaja. Namun, Harga masih mahal sedikit kerana local breed dan mengawal genetik secara saintifik. Sila kontek saya pertengahan tahun depan 2013.

  18. Salam

    Saya ingin bertanya sekiranya saya memerlukan ayam belanda dalam kuantiti yang banyak samada hidup atau sudah dibersihkan, adakah pembekal atau gabungan pembekal dapat menyediakan certification dari FAMA atau Kementerian Pertanian?

  19. saya menjual induk ayam mutiara dgn harga 90 ingit sepasang..harga yg ckup murah bg yg beminat..yg tak minat mkin kata mhl kot..blh msj di 0125767572,pot kat parit buntar perak..ayam mutiara 4all.makasih

  20. Nama Syarikat : Qistina Pets Enterprise

    Nama Pemilik : Nurul Azirah Binti Zakaria

    Alamat : No 35, Pekan Rabu, Persiaran Putera
    07000 Langkawi, Kedah Darulaman

    No H/P : 019-4465476

    Website / Blog : –

    Emeil : Nurullcute_Lan@yahoo.com

    Produk Perniagaan :-

    – Menjual, memelihara haiwan ternakan serta kelengkapan haiwan.
    – Menjual arnab import jenis:
    ~ Arnab Teddy Bear
    ~ Woody Toy
    ~ Arnab Netherland Dwarf
    ~ Arnab English Angora
    ~ Arnab Rex
    ~ Arnab Lop Ear
    ~ Arnab TB Lop
    ~ Arnab TB Angora

    – Menjual Haiwan Exotic:
    ~ Hedge Hog (Landak Australia)
    ~ Sugai Glaider (Tupai Australia)
    ~ Guinea pig (Tikus Belanda)

    – Ayam Sutera Selasih utk di jual
    ~ Bulu ayam jenis sutera dan gebu mcm kekabu
    ~ mcm2 warna utk di pilih
    ~ mempunyai 5 jari kaki
    ~ berjambul di kepala
    ~ isinya berwarna hitam hingga ke tulang
    – Mengikut kepercayaan bangsa cina dan india ayam ni bnyak khasiat utk wanita yg dalam pantang bersalin dan utk menjaga organ dalaman wanita, ayam ini dibuat sup ayam herba di masak dgan api yg sangat perlahan..baik utk kesihatan..

    – Makanan Arnab Jenis Gold Coin juga ada di jual di sini…
    – Sangkar dan kelengkapan haiwan kesayangan anda ada di jual di sini..

  21. SESIAPA NAK BELI LOVEBIRD SILA CONTANT SAYA 0126858391(JIKA CALL X JAWAB SILA SMS)

    ARNAB HOLLAND LOP JANTAN UMUR SETAHUN UNTUK BAKA PUN ADA(COLOR BROKEN BROWN)

  22. Nama syarikat: MSCM Enterprise

    Nama pemilik: Muhammad Sofuan

    Alamat: Kg Beris Panchor, Tawang 16020 Bachok, Kelantan

    No. H/P: 013-2005624

    Website/ Blog:

    Emel: akema89@yahoo.com

    Produk Perniagaan: Memborong dan menjual itik pedaging, itik muscovy/serati/nila

  23. Kami ada menternak ayam kampong kacukan.kepada sesiapa yang ingin membeli ayam kampong dari kami bolehlah hubungi kami di taian 012-7311054(abby) @ 0164837003(nazri).harga masih boleh dirunding.Pembeli yang berada dikawasan area BATU PAHAT amatlah dialu2kan….

  24. Saya nak beli ayam kampung sekor nak wat ubat mata saya
    bandar tasik kesuma beranang

    sapa ada bulih kol saya sat ok 0173336131 Ban

  25. Kepada semua sahabat sahabat penternak puyuh,ayam kampong dan ayam pedaging yang memerlukan makanan ternakan dengan harga yang amat berpatutan dan kualiti yang setanding di pasaran sila hubungi saya di 0137506808, Saya adalah pengeluar dan pembekal makanan untuk poultryberoperasi di selatan semenanjung. Harga diantara RM78 hingga RM82.

  26. saya mencari daging dan lemak kuda. sesiapa penternak kuda yang ada potong kuda sila beritahu hubungi saya 012 7693808 , johor bahru erima kasih.

  27. salam.. sape tau kat seberang perai pulau pinang.. kat ne ada wat bela ayam kmpg ke, piru ,angsa ke.. dll.. saya nak g tgk dan beli le.. nak cr anak

  28. Nama syarikat:Sri Kundang Agro Farm

    Nama pemilik:Barsir Sadikin

    Alamat:No 26 Jalan Puncak Kundang 1 Kg Puncak Kundang 48050 Rawang Selangor

    No. H/P:010-5231285

    Website/ Blog:srikundangagrofarm.blogspot.com

    Emel:basirpanji@gmail.com

    Produk Perniagaan:ternakan dan hasil pertanian

  29. salam, saya nak tahu, dekat mana saya leh beli telur angsa untuk sy nak buat tetas balik, kat area trg. sape tahu info saya, 0199202625

  30. Saya Syed dari Alor Setar Kedah memerlukan seekor ayam Belanda Jantan untuk di jadikan iduk memandngkan , ayam Belanda Jantan saya meninggal. Jika sesiapa yang ingin menjual ayam belanda jantan matang sila hubungi saya di talian 0194782997. Harap sudi menjual dengan harga berpatutan…

  31. Assalamualaikum semua.Saya Sue dari Batu Pahat, Johor ingin memasarkan ayam kampung dan ayam daging.Selain daripada itu sesiapa yang ingin bekalan anak ayam kampung juga,saya ada menjualnya.Kepada sesiapa yang berminat untu membeli sila hubungi saya di talian 017-7789875 @ 017-7689975 (En.Mazlan).Tempahan juga diterima untuk kenduri kahwin dan sebagainya

  32. salam… saya baru buka pet shop di pekan, pahang. ada supplier burung dan ayam x yg boleh saya hubungi. terutama untuk burung merbah jambul, terkukur dan merbok.

  33. Salam. Sy baru nk mula ternak ayam daging di kawasan Mukah, Sarawak. Masalah sy skang ni, sy xdpt pembekal benih ayam. Mintak tlg sape2 yg tau dimana sy boleh dpt pembekal sekitar Sibu atau Sarikei. Bantuan dialu-alukan. Salam

  34. Hanc Roslan Enterprise
    Md Roslan
    no 1, tingkat 1, Taman fajar Jaya, 86000 Kluang, johor

    membekalkan ayam kampung siap proses segar…sekitar kluang, ayer hitam dan batu pahat
    maklumat lanjut sila hubungi anuar: 013-7408821

  35. Salam semua…. saya memerlukan 100 ekor anak ayam kampung untuk diternak… lokasi negeri sembilan… kepada pengusaha yang berdekatan dengan lokasi saya bolehlah menghubungi saya di talian 0192948955 untuk menjual anak ayam ternakan anda pada saya… tq

  36. Penternak angsa putih dan burung budgei untuk tujuan komersial bertempat di K.kangsar

    Nanai angsa FARM
    Kg Talang Tengah
    Rambai 7
    K Kangsar
    Tel 0198188547 Jubil
    Nanai angsa FARM – Facebook

  37. assalamualaikum,saya baru nak memulakan perniagaan ayam pedaging..masalah saya sekarang ialah berapa cost untuk reban ayam..berapa hrga seekor untuk anak ayam jantan dan brpa pula yg betina..time kasih atas bantuan kawan2 smua…

  38. salam. saya ada menjual sepasang angsa.jantan warna putih,betina warna kelabu.sepasang berharga rm100.anak angsa ada 7 ekor.seekor berharga rm20.

    itik ada 4 ekor.sekor jantan 3 ekor betina.seekor berharga rm25.
    anak itik ada 40 ekor.seekor berharga rm4.

    no telefon : 010-7094186
    area : batu pahat

  39. AL RUQIYAH MUSTAJAB KLINIK PAKAR MERAWAT SEGALA JENIS GANGGUAN SIHIR,SEGALA JENIS GANGGUAN SAKA DLL ATAS KEHENDAK PELANGGAN..99 JLNKEMBOJA 20,TAMAN SPICE VILLAGE,BANDAR AMANJAYA,SG PETANI KEDAH..EN.MOHD KAMAL B. ZULKIFLI.KOS UTK SETIAP JENIS PENYAKIT ADALAH SEIKHLAS HATI ANDA..SEMOGA ALLAH SENTIASA MEMBRKATI USAHA KITA.AMIN.

  40. Nama Syarikat : Warisan Keluarga
    Nama Pemilik : Zaidi Shah Bin Zulkefli
    Alamat : Negeri Sembilan
    Email : zaidi5656@ymail.com
    No Hp : 013-4498089
    Prodok Perniagaan : Ayam Kampung (ori)
    Mencari baka anak ayam kampung ori sekitar negeri sembilan
    Serta menjual ayam kampung pada harga yang berpatutan

  41. assalammualaikum.. saya ada membekalkan ayam kampung ori hidup dengan harga RM12/kg sesiapa yang berminat sila hubungi saya… penghantaran disediakan bagi negeri pulau pinang dan kedah sahaja..( mengikut kuantiti)
    tel; 0174330127

  42. Ada menjual ayam kampung ori,ayam mutiara,anak ayam mutiara,anak ayam kmpung,angsa kelabu,arnab..sekitar segamat,johor.0127966474

  43. Sesiapa yng nak beli ym kampung dan itik serati saya de jual, nak bu tampahan buat kenduri ataupun lain2 leh call 0197017511 kk. Ika

  44. saya bernama kantha daripada sitiawan perak ada menjual makanan ayam dan juga habuk gandum utk makanan itik dgn harga murah jadi sesiapa ber minat sila hubungi di numbor ini 0103753215 terima kasih

  45. Saya Suhaimi dari Kampar, Perak. Pembekal ayam segar pasar, kepada sesiapa penternak ayam pedaging secara contract farming atau pengusaha kecil kecilan secara sendiri sila hubungi saya 012 2605679 saya memerlukan bekalan ayam hidup dari ladang

  46. Askm tuan memang bagus cadangan tuan ni saya seorang mualaf tak tau caranya nak tanya camana saya nak daftarkan diri saya atau jumpa terus tuan hj saya duduk bukit beruntung tq terima kasih

  47. saya jai dari kota kinabalu sabah,
    pembiak baka sabung terpilih dan pembuat incubator egg atau mesin tetas sama ada automatik atau manual.sesiapa yang berkenaan boleh menghubungi saya #0143780812

  48. saya midun nak baka itik kampung (kepala/badan warna hijau). call 017-7761957 batu pahat. Ada ayam siam untuk dijual

  49. Saya mencari ladang ayam daging, ayam kampung dan ayam organik di sekitar Selangor atau negeri berdekatan untuk projek tahun akhir sarjana muda. Mencari ayam hidup dan ayam proses. sms/call Azhar 014- 820 2429

  50. Saya mencari pembekal itik penelur yang dah pencen seperti itik jawa atau khaki campbell sekitar pulau pinang atau negeri berdekatan. sms/call Faid 013-9712730

  51. Syah…
    Kg kopok baru, pasir gudang..
    Produk : anak ayam kg kacuk rm2.50-rm2.80, anak ayam kg ori rm3.30-rm3.50, ayam kg ori matang rm15-rm17…. lain2 : benih ikan kelk, tilapia dll, anak pokok lada..
    019 5144239

  52. salam..saya mencari pembekal anak ayam kampung sekitar kawasan kuantan, jengka,pekan atau temerloh..sy berminat memelihara ayam kampung secara komersial di kawasan gambang…sila hubungi sy di talian 0179882583 (arin) as soon as possible…

  53. Nama syarikat:LimaLima Ent

    Nama pemilik:Muhammad Asri

    Alamat:Lot 134 Kampung Pondok 33700 Padang Rengas Perak

    No. H/P: 013-5016174

    Website/ Blog:-

    Emel:joyah1@yahoo.com

    Produk Perniagaan:Ayam Piru dan Ayam Kampung (masaalah mencari pembeli….tolong bantu)

  54. Saya ada baka rusa/payau utk dijual.hrga mgikut umur.brminat bleh hbungi sy,0146588836@0198080830.sgala kos pgangkutan dtanggung pmbeli

  55. sesiapa yg memerlukan makanan ayam/itik boleh hbungi sy. Sy membekalkan temukut padi 20kg/ bag. Harga boleh dibincangkan. Kawasan perak utara,penang dan sg petani/kulim.
    0194742944

  56. Nama syarikat: Tiada

    Nama pemilik: Muhammad ken bin abdullah roea

    Alamat: lot 1289, lorong 1b, desa senadin 1. 98000. miri. sarawak.

    No. H/P: 010 979 3138

    Website/ Blog: tiada

    Emel: muhammad.ken@gmail.com

    Produk Perniagaan: burung puyuh (telur dan daging) , ayam kampung asli, ayam kacukan. baja tahi burung puyuh.

  57. Salam muslimin/muslimat, ikan keli hidup saiz 456 ekor/kg: RM4.30/kg dan ayam kg kacukan hidup berat 1.3kg-1.8kg: RM8.50/kg (untuk dijual termasuk hantaran)-bayaran COD dan ayam kg asli(ori) (untuk dibeli) berat 1.3kg-1.8kg:RM14.00/kg- minat call/sms Nas 013-3629451 (Doa Usaha Ikhtiar Tawakal)(DUIT) Wassallam. TQ

  58. Salam muslimin/muslimat sesiapa berminat untuk membekalkan kaki ayam (chicken leg) harga RM3.30/kg- bayaran COD(TUNAI) minat untuk sample gambar boleh hantar emel call/sms ke Nas 013-3629451 atau naz_hjdin@hotmail.com (Doa Usaha Ikhtiar Tawakal)(DUIT) Wassallam. TQ

    SEGERA!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s